orvosi angol

Orvosi angol szaknyelvi képzés

Rendelkezésre állok orvosi angol tanfolyam megtartására magánszemélyeknek és cégeknek is. Ez akár a Nagy-Britanniai orvosi különbözeti vizsga letételére is felkészítést adhat, de szívesen várok orvosokat akik fejlesztenék az általános angol tudásukat egy orvosi angol-irányultságú és témájú tanfolyam keretében.

Mivel egyfajta alternatív gyógyászattal is foglalkozom, nemcsak angol tanár vagyok, ezért az orvosi szaknyelvben is járatos vagyok és tisztában vagyok a terapeuta-beteg modalitásokkal és egyéb orvos szakmai kérdésekkel.

A tankönyv amit ajánlok ehhez a tanfolyamhoz az a Oxford English for Careers, Medicine amennyiben egy lazább, az általános angol tanfolyamhoz hasonló kurzus a preferenciánk, vagy a Professional English in Use, Medicine, amennyiben egy a szakmai nyelvezetre fókuszáló tankönyvet szeretnénk.

Az utóbbi átveszi kompletten az anatómiát, patológiát, diagnosztikát és a terápiákat tehát egy komplett orosi szakkönyvvel egyenértékű, de kevésbé angol „coursebook” jellegű. Nyilván akinek komolyabb szakmai szintre lenne szüksége angolul, vagy vizsgázik, annak ez ajánlott. Ebben az esetben nyilván kiegészíteni ajánlatos magát a tanfolyamot, az órákat, produktív, tehát beszélgetős feladatokkal, mivel a szókincset így tudjuk a legkönnyebben rögzíteni.

Aki orvosi nyelvvizsgára szeretne felkészítést annak tipikusan Occupational English Test (OET) -re van szüksége. Ez egy orvosi nyelvvizsga amit a legtöbb angolszász országban kének. Erre való felkészítést is szívesen vállalok.

A vizsga négy részből áll, nyilván Listening Reading Speaking és Writing.

A Listening (hallgatás utáni szövegértés) minden egészségügyi dolgozónak ugyanaz. Orvosi szituációkat kell meghallgatni mint például esetfelvételt, stb. A Reading (olvasás) hasonló, minden egészségügyi dolgozó ugyanazt kapja, tehát az ápolók is például.

A writing a különböző szakmai irányvonalaktól függ tehát például az orvosok egy referral letter irását kaphatják feladatul. A speaking hasonló tehát a szakmától függő szituációt kell eljátszani. Egy orvos esetében például a beteggel való kommunikáció.

Természetesen az egész teszt legmeghatározóbb eleme a vizsgázó általános nyelvi szintje lesz, tehát a általános angol nyelvtani, stilisztikai szabályok és irányelvek betartása illetve magas szinten tudása fog magas pontszámot eredményezni.