Az IELTS felkészítésről

IELTS felkészítő tanárt keresel? Elmondom miért válassz engem.

 • anyanyelv közeli angol tudásom van (gyerekkorban felvett). ha IELTS 7-8 a célod akkor egy alacsonyabb nyelvtudású tanár nem tud teljesen pontos nyelvi feedbacket adni (vagy választhatsz egy brit vagy amerikai tanárt – de az nem tud magyarul)
 • az Egyesült Királyság IELTS felkészítő ügynökségeinél dolgoztam tanárként több évig (nem Magyarországon)
 • CELTA és angol MA diplomáim vannak
 • 10 éve készítek fel az IELTS-re. A felkészítő anyagok széles spektrumával rendelkezem. (aki azt mondja neki nem kell semmilyen anyag a tanításhoz vagy mindent magától ír amit felhasznál az órán az nem fejti ki az igazság minden részletét)
 • értek az angolszász íráshoz (újságírói és szépirodalmi nyelvezet is) tehát az IELTS writing tanácsaim autentikusak

Az IELTS egy egyre népszerűbb angol nyelvvizsga, amit hagyományosan egyetemi felvételikhez, tanulás céljából követeltek meg az intézmények, de egyre több célból már ezt kérik, például több ország bevándorlási hivatala. Magyarországon viszonylag nagy hiány van az IELTS felkészítés-el foglalkozó angol tanárokból.

Az IELTS vizsga négy részből áll, és a négy alap készséget méri le: beszéd, írás, olvasás, hallás utáni szövegértés. Ezek megegyeznek egy szokványos angol óra négy alapvető formájával, tehát egy jó IELTS felkészítés óra csak annyiban különbözik egy „sima” angol órától hogy ezeket a készségeket a vizsga formátuma szerint fejleszti, az alap nyelvi készséggel együtt.

Ez alól kivétel az írás, mivel egy hagyományos angol mint idegennyelv órán általában egyáltalán nem tanulunk esszé írást, és akadémiai fogalmazást. Ezekre nagy hangsúlyt helyez az IELTS, tehát egy jó felkészítő óra tartalmazza ezeknek a rendszeres gyakorlását.

A szóbeli részről el lehet mondani, hogy sokkal nehezebb mint egy átlagos nyelvvizsga. Ez azért van mert megköveteli, hogy egy absztrakt témáról fejtse ki a véleményét a vizsgázó, tudományos nyelvezetben, több nézőpontból. Ezt megfelelően csak egy nagyon magas szintű nyelvhasználó képes megtenni megfelelően, de mivel az IELTS vizsgán nem lehet megbukni, az alacsonyabb szinten lévők is megkísérlik a feladatot. Ilyenkor az történik hogy mindenki annyi pontot kap amennyit elért a követelményekből, és megtörténik a besorolása a megfelelő szintre.

A szóbeli vizsgán magas pontszámot csak egy jó IELTS tanárral lehet elérni, mivel nemcsak a nyelvi aspektusokra kell készülni, hanem gyakorolni is kell, az absztrakt témák értelmiségi szintű feldolgozását az angol nyelven. Vagyis azt hogy milyen stratégiák vannak, amivel bármilyen téma esetén elkerülhetjük a lefagyást, és viszonylag összefüggően tudunk beszélni.

Fontos megjegyezni hogy tartalmilag nem feltétlenül kell helyesen megválaszolnunk a kérdéseket.

Többféle tankönyv áll rendelkezésre, én többek közt a Collins sorozat Speaking és Writing részeit preferálom, valamint a National Geographic Complete Guide to IELTS sorozatát és az Expert IELTS 7.5 tankönyvet annak aki kicsit már magasabb szinten van.

Ha szeretnél tőlem IELTS felkészítő órákat venni, akkor küldj üzenetet és telefonálj, mert éppen van szabad kapacitásom!

Ha érdekelne egy csoportos tanfolyam akkor is felveheted velem a kapcsolatot és felírlak egy listára. Amint összegyűlt elegendő érdeklődő elindítom a csoportot.

Egy hozzászólás a(z) “Az IELTS felkészítésről” bejegyzéshez

 1. Jenei Tamas avatar
  Jenei Tamas

  Kedves Andras!
  Erdeklodom egy intenziv felkessites irant az Ielts General vizsgara

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük