jogi angol

Jogi angol tanfolyamok a gyakorlatban

Amennyiben jogi angol tanfolyamra lenne szüksége, kérem keressen az elérhetőségeim egyikén. Fontos hogy nem vagyok jogi szakember, ezért a jogi angol tanfolyam amit kínálok egy „általános angol tanfolyam jogi színezettel” mint inkább tökéletes jogi szakmai angol képzés.

A jogi angol rendkívül szerteágazó terület. A jogász jelen van cég alapításnál, a munka jogi kérdések kezelésénél, a cég értékesítésénél és szerződéses ügyeinél, a IP vagyis az intellectual prooperty kérdésénél, a céges akvizíciók esetén, valamint a kockázat kezelés minden kapcsolódó folyamatánál is.

Csakhogy vegyünk egy életszerű példát, egy jogi angol tanfolyam keretein belül például szemügyre veszünk egy valódi munkaszerződést (contract of employment). Természetesen gyakorlatokon keresztül a fontos kifejezéseket átvesszük, tisztázzuk a jelentést, a formát és a kiejtést. Erre használhatunk oktató anyagokat, pl. hallgatás utáni szövegértést gyakorolva a fontos kifejezésekkel. Majd az óra egy valódi jogi szituáció eljátszásával záródik – valós tárgyalás amin a tanultakat egy beszélgetésben kell használni.

Hasonlóan a kereskedelmi jogot valós szituációk alapján közelítjük meg. Feldobunk egy témát, pl. a panaszlevelek kezelése, ebből kiszűrjük a hasznos szakszavakat, majd a kontextust kihasználva párbeszédet játszunk el.

Szaklapok cikkeit is felhasználjuk. Ezekből kiindulva a jog absztraktabb kérdéseit ‘discussion’ jelleggel meg tudjuk beszélni. Természetes fókuszálunk a hasznos kifejezésekre.

Az ajánlott tankönyv erre a tanfolyamra az English for Legal Professionals az Oxford Business English sorozatból. Ez a könyv tökéletesen lefedi a fent felsoroltakat, tehát egy elképzelt kontextussal indít, majd végigveszi a fontos kifejezéseket az adott témában, aztán a feltehetőleg jogász tanulóra hárul a feladat hogy a kiosztott szerepben jogi tanácsot adjon angolul a tanult szókincset felhasználva. Ezután a témához kapcsolódó autentikus cikkek alapján egy absztraktabb szóbeli megbeszélése következik annak a jogi szituációnak ami a szerepjáték alapja volt.

Még egyszer hangsúlyoznám hogy az általam kínált jogi angol tanfolyam, szaknyelvi képzés célja hogy egy üzleti környezetben magabiztosabban használjuk az angol jogi nyelvezetet és nem az hogy magas szintű jogi képzést nyújtson.