A vállalati nyelvoktatásról

Vállalati nyelvoktatás-t is vállalok. Ebben az esetben a legfontosabb a tanulók csoportosítása előzetes szintfelmérés alapján, valamint konkrét célok és az oda vezető út meghatározása.

“Nehogy meg kelljen szólalni” helyett “Ide nekem az oroszlánt is!” érzés, ha angolul kell beszélni. A tényleges tudás mellett önbizalmat adok tanítványaink kezébe. Mindezt azért, hogy az üzleti életben sikeresen léphessenek fel külföldi partnereik előtt.

Minden esetben én ajánlánám egy tankönyv követését. Ennek több előnye is van. Először is ad egyfajta tanmenetet – tehát a tanulók tudni fogják előre mi lesz az anyag, vagy esetleg ha hiányoztak, akkor tudják mit kell bepótolni.

A tankönyv esetében el kell dönteni hogy üzleti vagy általános angol irányú legyen. Az hogy a nyelvoktatás vállalati, az nem feltétlenül jelenti azt hogy üzleti angolt kell tanulnunk. Sok esetben a magas pozíciójú cégvezetők is szívesebben csevegnének mindennapi témákról, elszakadva az üzleti világ mindennapjaitól.

Nagyon fontos még megemlíteni, hogy a vállalati nyelvoktatás keretében, minden esetben rendszeres beszámoló készül a megrendelőnek, az oktatás eredményeiről, diákonként lebontva.

Az általam nyújtott vállalati nyelvoktatás keretében:

  • Beszédközpontú órák vannak a központban. Tisztában vagyok vele hogy sokan önbizalomhiányban szenvednek ha külföldi ügyfelekkel való kommunikáció során. Tehát nem csak a nyelvet az önbizalmat is fejlesztem.
  • Vállalom hogy cégehez, irodájához menjek, tehát az okatás lehet kihelyezett.
  • Vállalok kislétszámú csoportokat is.